Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέες ουρές στον Προμαχώνα

Ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στα σύνορα στον Προμαχώνα καθώς εκατοντάδες είναι οι τουρίστες που καταφθάνουν από τις γειτονικές χώρες.

Ο μέσος όρος αναμονής για να εισέλθει κάποιος στην ελληνική επικράτεια είναι, σύμφωνα με το  GRTimes.gr, τα 50-60 λεπτά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό σε όσους καταφθάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr οι τουρίστες που έχουν κάνει ήδη το μοριακό τεστ στη χώρα τους και είναι αρνητικό, εισέρχονται στη χώρα χωρίς να υποβληθούν στον αντίστοιχο έλεγχο.

Επιπλέον, όλοι διαθέτουν τον ειδικό QR code που δείχνει από ποια περιοχή έρχονται. Ανάλογα με την επικινδυνότητα της περιοχής και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, οι έλεγχοι αυξάνονται.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας, από την ερχόμενη Τρίτη οι επισκέπτες της Ελλάδας που θα μπαίνουν από τον Προμαχώνα, υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό για κορονοϊό τεστ που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο.

Νέες ουρές στον Προμαχώνα-Έως και μία ώρα η αναμονή για τους τουρίστες (pics & vid)
Νέες ουρές στον Προμαχώνα-Έως και μία ώρα η αναμονή για τους τουρίστες (pics & vid)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.