Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ελεύθεροι οι 9 συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους -  Αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στον περιορισμό των συγκεντρώσεων.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, οι 9 συλληφθέντες των επεισοδίων κατά τη διάρκεια της διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη. 
Οι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων ανά περίπτωση αποδίδονται και εννέα πλημμελήματα, κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν ότι σε έξι από αυτούς πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από δεκάδες αλληλέγγυους των κατηγορουμένων οι οποίοι υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.