Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απαγόρευση... Εξαρχείων: Η πρώτη φορά το 2018 και το προηγούμενο των Σκουριών

Σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις έχει επιβληθεί σε περιοριστικούς όρους συλληφθέντων η απαγόρευση προσέγγισης περιοχής.

Σε άβατο και με εισαγγελική «βούλα» μετατράπηκαν τα Εξάρχεια για τους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ που αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα σήμερα και αναμένεται να τους οριστεί δικάσιμος.  Ανάμεσα στους κλασικούς περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν, δηλαδή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας στο Α/Τ 2 φορές τον μήνα, υπήρχαν και δυο ασυνήθιστοι. 

Πρόκειται για την απαγόρευση της συμμετοχής σε συνάθροιση αλλά και τον όρο «μη προσέγγισης των Εξαρχείων». 

Ο συγκεκριμένος όρος προκάλεσε την «έκρηξη» σε αίθουσες σύνταξης και social media, καθώς έμοιαζε – αλλά τελικώς δεν ήταν – πρωτάκουστος. Το πρωτάκουστο της απόφασης είναι σίγουρα η απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις. Όρος μη προσέγγισης σε περιοχή όμως και μάλιστα συγκεκριμένα στα... αμαρτωλά Εξάρχεια έχει ξαναΰπάρξει. 

Συγκεκριμένα είχε επιβληθεί σε συλληφθέντες της πορείας του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 2018. Και τότε ο περιοριστικός όρος χαρακτηριζόταν «ασυνήθιστος». Μεταξύ των κατηγορουμένων μάλιστα βρίσκονταν και δύο ανήλικοι.  Η πρώτη φορά όμως στην σύγχρονη ιστορία της χώρας που εμφανίζεται ανάλογος όρος, είναι τον Ιούλιο του 2014 σε συλληφθέντες στις Σκουριές, όταν σε 22 άτομα επιβάλλεται εκτός από απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση να προσεγγίσουν τις Σκουριές σε απόσταση 4 χιλιομέτρων!


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.