Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αργολίδα: Ισόβια και στο Εφετείο για την χήρα της Κοιλάδας

Σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία καταδικάστηκε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων η Δήμητρα Βούλγαρη.

Το δικαστήριο στο Ναύπλιο καταδίκασε – όπως και πρωτόδικα – την 38χρονη σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου, σύμφωνα με το argonafplia.gr.

Νωρίτερα, οι έξι δικαστές του Επταμελούς Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου αποδέχτηκαν την ενοχή της και την προτεινόμενη ποινή, ενώ ένας δικαστής δεν πείστηκε. Επίσης, με 4-3 η ετυμηγορία για τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση ήταν αρνητική.

Η κατάθεση 

«Είμαι αθώα, ποτέ δε θα έκανα τέτοιο πράγμα. Ήταν σχέση ζωής. Τον λάτρευα, είμαι φυλακή πέντε χρόνια χωρίς να έχω κάνει τίποτα» κατέθεσε η Δήμητρα Βούλγαρη

Ταυτόχρονα διέψευσε τα όσα ειπώθηκαν για την καλή ζωή που φέρεται να έκανε λέγοντας πως έβγαινε σπάνια για καφέ ή με τον άνδρα της.

«Είμαι ένας απλός άνθρωπος, της εκκλησίας. Αγαπούσα πολύ αυτό που είχα» είπε κατά την απολογία της χήρα. Αναφερόμενη στην ημέρα του θανάτου του άνδρα της είπε ότι ήταν μια φυσιολογική μέρα.

«Ήταν αδιάθετος και δεν πήγε στη δουλειά. Πήγα τη μικρή στο σχολείο και όταν γύρισα κάπνιζε έξω και μιλούσε στο τηλέφωνο» ανέφερε η κατηγορούμενη.

«Πήγα για καφέ με δύο φίλες. Όταν γύρισα από τη βόλτα και τελειώσα τις δουλειές στο σπίτι, αντίκρισα πολύ κόσμο και ρωτούσα "θα γίνει καλά;"» υποστήριξε η ίδια.

Σχετικά με τον ισχυρισμό της αδερφής της ότι ο ναυτικός είχε απειλήσει τη σύζυγό του με όπλο, η κατηγορούμενη το διέψευσε λέγοντας πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Το χρονικό 

Πρωτοδίκως, στις 21 Δεκεμβρίου 2016, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που είχε κρατήσει σχεδόν 5,5 ώρες, η 38χρονη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας είχε κριθεί από το δικαστήριο ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για τη δολοφονία του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, το δικαστήριο επέβαλε στην Δήμητρα Βούλγαρη ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Φωτογραφία εξωφύλλου: argonafplia.gr


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.