Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Αναστολή λιτανειών, παράταση της απαγόρευσης όρθιων σε μπαρ

Επιπλέον μέτρα μέτρα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία επισημαίνει ότι από τις 12 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) στους επισκέπτες από την Μάλτα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι μετά από σχετική σύστασης της Ιεράς Συνόδου αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020».

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Δραματική η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας-Άδειοι δρόμοι, ελάχιστοι οι επισκέπτες της Ακρόπολης (pics)

Βατόπουλος: Ίσως ληφθούν και σε άλλες περιοχές τα «μέτρα Πόρου»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet