ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/09/2020 09:13

Κορονοϊός - Αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Παρασκευής: Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία (vid)

« Όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μέλη της κοινωνίας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και εκεί κρούσματα» κορονοϊού, δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών Δημήτρης Παρασκευής.

Κορονοϊός - Αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Παρασκευής: Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία (vid)
Κορονοϊός - Αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Παρασκευής: Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία (vid)
Ανάγνωση:

«Η ανησυχία είναι σεβαστή και κατανοητή. Όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μέλη της κοινωνίας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και εκεί κρούσματα. Θα ανακοινωθούν σύντομα τα πρωτόκολλα διαχείρισης. Αν υπάρχει κρούσμα θα πρέπει προφανώς να αυτοπεριοριστεί, να μην πηγαίνει στην εργασία του. Οι στενές του επαφές επίσης να αυτοπεριοριστούν και αν είναι δυνατόν να υποβληθούν και σε τεστ» είπε ο κ. Παρασκευής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να είναι έτοιμα τα σχολεία. Ευελπιστώ ότι οι συστάσεις και τα πρωτόκολλα να είναι άμεσα διαθέσιμα», επεσήμανε.

Για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, ο κ. Παρασκευής ανέφερε πως «είναι κρίσιμο να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων έτσι ώστε να έχουμε περιθώρια αύξησης λόγω των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών τον χειμώνα. Θα είμαστε σε κλειστούς χώρους και ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος. Για να υπάρχει το περιθώριο καλής διαχείρισης και κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα ήταν χρήσιμο να μειώσουμε τα κρούσματα. Ο,τι πετύχουμε αυτή την περίοδο θα είναι προς όφελός μας το εκείνη την περίοδο. Αν περιορίσουμε τα κρούσματα στα 100 θα είναι ένα σημαντικό βήμα. Είναι αρκετοί, βέβαια, οι δείκτες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας».

Για τον δείκτη μεταδοτικότητας που πλέον δείχνει να έχει υποχωρήσει ο κ. Παρασκευής σχολίασε: «Ο δείκτης R έχει πέσει σε σχέση με τα τέλη Ιουλίου και έχει υποχωρήσει κάτω από την μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου εμφανίζεται μια σταθεροποιητική τάση κάτι το οποίο φαίνεται και από τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, αλλά το ζητούμενο είναι να πετύχουμε μείωση».

Διαβάστε Ακόμα

Κορονοϊός: 202 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 38 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 86 κρούσματα στην Αττική, 12 στην Πιερία, 10 στην Πέλλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ