Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Με... «ευλάβεια» τηρούν τα νέα μέτρα οι Αθηναίοι – Με μάσκες στα ΜΜΜ, στις λαϊκές αγορές και στις δημόσιες υπηρεσίες

Την μέγιστη υπευθυνότητα επιδεικνύουν για ακόμη μια φορά στο σύνολο τους οι πολίτες φορώντας μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι χθεσινές ανακοινώσεις έγιναν αμέσως αποδέκτες από τον κόσμο, μετά την αύξηση των κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων. Από σήμερα λοιπόν χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική στις στάσεις των λεωφορείων και όπου παρατηρείται συνωστισμός σε δημόσιους χώρους, όπως στις λαϊκές αγορές, στις τράπεζες, στις υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ.

Στο ρεπορτάζ του Reader.gr, στις μεγάλες στάσεις του ΟΑΣΑ της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, ο κόσμος αναμένει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τηρώντας τους νέους περιορισμούς, ενώ ελάχιστα είναι τα άτομα που εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν τις οδηγίες.

Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στη μεγάλη λαϊκή αγορά του Κολωνού στην οδό Ναυπλίου, όπου κόσμος ψωνίζει έχοντας λάβει τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας του κοονοϊού. Όσον αφορά την «κίνηση», οι έμποροι αναφέρουν ότι παραμένει ανεπηρέαστη στα ίδια, δηλαδή, χαμηλά επίπεδα του τελευταίου διαστήματος.

«Ένταση και φωνές στην εφορία»

Βεβαίως η κατάσταση δεν είναι ιδανική, καθώς στις «ουρές» παρατηρούνται ενίοτε λεκτικά επεισόδια για την τήρηση των αποστάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε κατάστημα εφορίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάποιος εργαζόμενος αντιδικούσε με πολίτες που καρτερικά περίμεναν στην σειρά τους, επειδή το δημόσιο και οι τράπεζες λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω της πανδημίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Τέλος, υποδειγματική είναι η στάση των καταναλωτών, των υπαλλήλων καταστημάτων ακόμη και των πλανόδιων πολιτών, όπως του κυρίου Δημήτρη στην διασταύρωση των οδών Πατησίων και Αιόλου.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Ποια σχολεία είναι κλειστά σε όλη την Ελλάδα

Κορονοϊός: Κρούσμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.