Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λέσβος: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για να μπουν οι μετανάστες στη δομή Καρά Τεπέ

Επιχείρηση προώθησης προσφύγων και μεταναστών προς τη νέα δομή του Καρά Τεπέ, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά και ήδη έχουν μεταφερθεί στο Καρά Τεπέ 450 άτομα.

Επίσης 250 άτομα έχουν μεταφερθεί στη δομή του Καρά Τεπέ μετά από γρήγορο τεστ κορονοϊού ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από ακόμα 200 ελέγχους.

Άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας ωθούν τους διαμένοντες για ένατη μέρα στο δρόμο προς τη νέα δομή με τα ΜΑΤ να έπονται χωρίς πάντως να παρεμβαίνουν.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί χθες το πρωί στο νησί με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο».

Οι μετανάστες υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους.

'Εως χθες ήταν 35 τα θετικά κρούσματα 

Έως και χθες το πρωί, 1200 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Χιλιάδες πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες παρέμεναν επί μέρες στο δρόμο, σε κτήματα και σε αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές, κατά μήκος της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.