Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Επιστρέφει η τηλεργασία και το κλιμακωτό ωράριο – Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα στους εργοδότες

Επιπλέον μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική σε ποσοστό 40% των εργαζομένων. Επίσης οι εργαζόμενοι του Δημοσίου θα προσέρχονται σε τρία κύματα (7, 8 και 9 το πρωί) ενώ ευελιξία στην προσέλευση και αποχώρηση των εργαζόμενων θεσπίζεται και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, σαρωτικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν και θα επιβάλλονται κυρώσεις στους εργοδότες των επιχειρήσεων που δεν εφαρμόζουν τη χρήση μάσκας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου και γι' αυτό ανακοίνωσε επιπλεόν μέτρα στις περιοχές της Αττικής όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο.

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, ορίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους και ορίζεται ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους και κηδείες στην Αττική.

Στους άνω των 65 ετών συστήνεται ο περιορισμός μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες ενώ όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και είναι ασυμπτωματικοί (π.χ. μετανάστες) θα μεταφέρονται σε «ξενοδοχεία καραντίνας».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: 339 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - 71 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός – Μόσιαλος: Έτσι θα αποφύγουμε ένα νέο καθολικό lockdown

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet