Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Ιανός»: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Μακρακώμης

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά τέθηκε σε Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, εξαιτίας των πλημυρών και τον κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τον «Ιανό».

Την κήρυξη του Δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» από την περιοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η απόφαση πάρθηκε αφού από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί πλημύρες και κατολισθήσεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις (4) μήνες, μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμη, η συγκεκριμένη απόφαση έχει ισχύ για έξι μήνες έως και τις 17 Μαρτίου 2021.

Διαβάστε Ακόμα:

«Ιανός»: Ενεργοποιείται το σύστημα «Copernicus» για την καταγραφή των ζημιών στην Καρδίτσα

«Ιανός» - Χαρδαλιάς: Προσοχή σε Αρκαδία, Αργολίδα και Κύθηρα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet