Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός -Σύψας: «Έχουμε ένα κακό σκηνικό» - «Καμπανάκι» για lockdown στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την Αττική ο Νίκος Σύψας προειδοποιώντας ότι το μοναδικό μέτρο με θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι το Lockdown.

Επικαλούμενος στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου», ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό προειδοποίησε μιλώντας στο Mega ότι «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, το lockdown».

Εκφράζοντας, όπως είπε, την προσωπική του άποψη, τόνισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει». «Η Αττική είναι στο πορτοκαλί και εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και φτάσει στο κόκκινο τότε θα πρέπει να λάβουμε πολύ πιο δραστικά μέτρα» σημείωσε.

Όπως είπε μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Κι αν η Αττική φτάσει στο «κόκκινο», τότε «θα κλείσουν και τα σχολεία. Οι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν μας προλάβει ο χειμώνας».

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα και για τους εργαζόμενους από σήμερα: Τι ισχύει για τηλεργασία και ωράρια

Κορονοϊός: Οι τέσσερις περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet