Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Έλεγχοι σε γήπεδα των ερασιτεχνικών κατηγοριών Αττικής – Δεν τηρούσαν τα μέτρα

Ελέγχους σε γήπεδα ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών κατηγοριών της Αττικής διεξήγαγε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του SARS-COV-2.

Από τον επιτόπιο έλεγχο προέκυψε η μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της ισχύουσας νομοθεσίας με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. 

Ευρήματα και διαπιστώσεις από τον έλεγχο που διεξήχθη σε γήπεδα ποδοσφαίρου:

  • Δεν τηρούνταν ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στην εγκατάσταση (μέχρι 80)
  • Διαπιστώθηκε απουσία καταλόγου εισερχομένων-εξερχομένων, μη ύπαρξη αντισηπτικών και μη ανάρτηση των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην είσοδο των εγκαταστάσεων. 
  • Κατεγράφησαν συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, καθώς και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα κυλικεία, όπου κατεγράφησαν καθήμενοι σε παρέες άνω των 6 ατόμων.
  • Σε ένα γήπεδο λειτουργούσε παρατύπως το εκδοτήριο εισιτηρίων και υπήρχε συνάθροιση κοινού. 

Οι έλεγχοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλα τα αθλήματα και στο σύνολο της επικράτειας με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στις περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Στήνουν πάρτι σε απομονωμένες βίλες της Αττικής - Οι περιοχές και ο τιμοκατάλογος

Κορονοϊός: Μεταφέρονται σε νοσοκομεία οι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.