Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παραλήρημα Λαγού: «Φεύγουμε από τη μέγγενη της ελληνικής δήθεν δικαιοσύνης, θα προσφύγουμε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο»

Για απόφαση του δικαστηρίου «η οποία δικαιώνει πανηγυρικά όλους εμάς που έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα», κάνει λόγο σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του, ο καταδικασθείς για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός, προαναγγέλλοντας προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Σε παροξυσμό φαίνεται ότι βρίσκεται ο ανεξάρτητος ευρωβουλής, αρχηγός του κόμματος Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. (Εθνική Λαϊκή Συνείδηση) και καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός, αφού τόσο σε tweet του όσο και σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος του, δηλώνει ότι «δικαιώθηκε πανηγυρικά από το δικαστήριο».

Αρχικά στο μήνυμα του κάνει λόγο «για μία κακοδικία, η οποία δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά και πιθανότατα στα πανευρωπαϊκά χρονικά, ακούστηκε μία απόφαση, η οποία δικαιώνει πανηγυρικά» και προσθέτει ότι «το δικαστήριο απεφάνθη ότι υπάρχει πραγματικά καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, αυτό σημαίνει ότι κανονικά όλη η δίκη τινάζεται στον αέρα».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, ενώ όπως και παλαιότερα κάνει ξανά λόγο για «δικαστήριο του βουνού».

«Θα προσφύγουμε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, να ξεφύγουμε από τη μέγγενη που μας είχε κλείσει η ελληνική δήθεν δικαιοσύνη και να βρούμε το δίκιο μας. Θα προσφύγουμε εναντίον του δικαστηρίου και θ' αποδείξουμε περίτρανα πλέον εκεί ότι η Λεπενιώτη και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν την έδρα αυτού του στημένου δικαστηρίου, του δικαστηρίου του βουνού, το οποίο στήθηκε».

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του που βρέθηκαν έξω από το Εφετείο, μετά από κάλεσμα του κάποιοι εκ των οποίων συνελήφθησαν, καθώς η αστυνομία την είχε απαγορεύσει.

Τέλος καταλήγει σίγουρος ότι θα δικαιωθεί, λέγοντας: «ακόμα και σήμερα αν μπω φυλακή, οι νομικοί μας είναι έτοιμοι να κινήσουν όλες τις διαδικασίες που πρέπει... θα δώσουμε τον αγώνας μας μέχρι τέλους για της πατρίδος την ελευθερία και του Χριστού την πίστη την αγία. Καλή δύναμη σε όλους. Θα κερδίσουμε».

Μάλιστα σε νεότερο tweet του κάνει λόγο μέχρι και για «πραξικόπημα».

Αναλυτικά το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Γιάννη Λάγου

«Η χθεσινή μέρα για όσους δεν το κατάλαβαν ή για όσους προσπάθησαν να κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν ήταν πάρα πολύ σημαντική. Μετά από 5,5 χρόνια μία κακοδικίας, η οποία δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά και πιθανότατα στα πανευρωπαϊκά χρονικά, ακούστηκε μία απόφαση, η οποία δικαιώνει πανηγυρικά όλους εμάς που έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα».

Λοιπόν το δικαστήριο απεφάνθη ότι υπάρχει πραγματικά καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, αυτό σημαίνει ότι κανονικά όλη η δίκη τινάζεται στον αέρα. Φυσικά με τον κ. Πλεύρη, που θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για την όλη στάση που κράτησε και για το γεγονός ότι μας υποστήριξε στο δικαστήριο. Δεν είχαμε την ψευδαίσθηση, ότι σε μία ελληνική δημοκρατία, σε μία ελληνική «δικαιοσύνη» θα μπορούσαμε να βρούμε το δίκιο μας στον απόλυτο βαθμό. Όμως καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό καταφέραμε να μπορούμε από εδώ και πέρα να προσφύγουμε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, να ξεφύγουμε από τη μέγγενη που μας είχε κλείσει η ελληνική δήθεν δικαιοσύνη και να βρούμε το δίκιο μας».

«Για όσους λοιπόν δεν κατάλαβαν, για να γίνει πάρα πολύ κατανοητό. Πλέον και μιλάω για άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες θα προσφύγω σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, εναντίον του ελληνικού δημοσίου, εναντίον δημοσιογράφων, εναντίον μεγαλοκαναλαρχών, εναντίον πολιτικών μας αντιπάλων, εναντίον άλλων αυτών, οι οποίοι βρόμιζαν το στόμα τους, οι οποίοι έπαιζαν με την τιμή και την υπόληψη μας και οι οποίοι έλεγαν ψέματα και μας κατηγορούσαν συλλήβδην ως δολοφόνους χωρίς καν να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Θα προσφύγουμε εναντίον του δικαστηρίου και θ' αποδείξουμε περίτρανα πλέον εκεί ότι η Λεπενιώτη και οι υπόλοιποι που απαρτίζουν την έδρα αυτού του στημένου δικαστηρίου, του δικαστηρίου του βουνού, το οποίο στήθηκε. Έχουν επηρεαστεί και είναι εμφανέστατο».

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να λένε ότι είμαστε ήδη καταδικασμένοι, να λένε τα κελιά τα οποία θα πάμε, να λένε τις ποινές, τις οποίες θα μας δοθούν και ως δια μαγείας μετά από δύο μέρες να έρχεται το δικαστήριο και να τους επιβεβαιώνει. Όλα αυτά θα πάνε εκεί που πρέπει, το νομικό μας τμήμα, το οποίο το έχω πει εδώ και τέσσερις μέρες ότι το έχουμε ετοιμάσει είναι σχεδόν έτοιμο. Οπότε εγώ σας δηλώνω για να είστε άνετοι όλοι εσείς που με ακούτε οι εχθροί, αλλά και να χαρούν οι φίλοι μας, ότι ακόμα και σήμερα αν μπω φυλακή, οι νομικοί μας είναι έτοιμοι να κινήσουν όλες τις διαδικασίες που πρέπει».

«Έχω υποσχεθεί και θα το κάνω ο κόσμος να χαλάσει. Θ' αποδοθεί δικαιοσύνη, η Λεπενιώτη, το δικαστήριο, οι Σαμαράδες και οι Δένδιες θα λογοδοτήσουν και θέλω να ξέρουν όλοι αυτοί οι επίορκοι δικαστές ότι δεν θα είναι εκεί δίπλα τους οι πολιτικοί για να τους καλύψουν, αλλά ο καθένας θα τρέχει να γλιτώσει το τομάρι του».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μας εχθές στα δικαστήρια, όσους συνελήφθησαν τελείως άδικα και μας απαγορεύτηκε μία νόμιμη συγκέντρωση, ενώ επετράπη στ' αριστερά απολειφάδια να κάνουν κανονικά τη δικιά τους. Αυτή είναι η ελληνική δημοκρατία που ζούμε σήμερα, να τους ευχαριστήσω και να τους πω ότι θα δώσουμε τον αγώνας μας μέχρι τέλους για της πατρίδος την ελευθερία και του Χριστού την πίστη την αγία. Καλή δύναμη σε όλους. Θα κερδίσουμε».

Διαβάστε Ακόμα:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τετάρτη η ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές - Τι πρότεινε η εισαγγελέας

Προκαλεί ο Κασιδιάρης - Παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Κολοκοτρώνη και τον Θεμιστοκλή!


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.