Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ίκη Χρυσής Αυγής: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για συλλήψεις – Η διαδικασία που ακολουθείται μετά τις ποινές

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι ομάδες συλλήψεων που έχει συγκροτήσει η ΕΛ.ΑΣ. για τα καταδικασθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής των οποίων οι ποινές δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σε πρώτη φάση οι καταδικαστικές αποφάσεις θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος με τη σειρά του θα διαβιβάσει τα σχετικά έγγραφα στην ΕΛ.ΑΣ., για να ξεκινήσει η διαδικασία των συλλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς και θα αποτελούνται από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Αττικής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση στα σπίτια των στελεχών της Χρυσής Αυγής των οποίων θα διαταχθεί η σύλληψη. 

Οι Αρχές εκτιμούν ότι κάποιοι από τους καταδικασθέντες θα προσέλθουν αυτοβούλως για να παραδοθούν στην ΕΛ.ΑΣ., ως δείγμα «καλής διαγωγής» για το μέλλον όταν και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις αποφυλάκισης.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να δούμε σκηνές βγαλμένες από το 2013 με τζιπ της ΕΚΑΜ και πάνοπλους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με κουκούλες.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν ετοιμάσει σχέδιο ακόμη και για δεκάδες συλλήψεις, όχι μόνο για τα διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για μέλη που καταδικάστηκαν για συμμετοχή στην δολοφονία Παύλου Φύσσα, για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.

Τέλος, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στη φυλακή μετά την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο Γιάννης Λαγός, που ως ευρωβουλευτής έχει ακόμα ασυλία.

Διαβάστε ακόμα

Δίκη Χρυσής Αυγής – Καμπαγιάννης: Υψηλές αλλά όχι οι αυστηρότερες οι ποινές για το διευθυντήριο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια συν δέκα χρόνια στον Γιώργο Ρουπακιά


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.