Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ρόδος: Ακόμα τέσσερις μηνύσεις σε βάρος του γυναικολόγου

Τις 17 έφτασαν οι καταγγελίες σε βάρος του μαιευτήρα-γυναικολόγου στη Ρόδο. Ακόμα τέσσερις γυναίκες υποστηρίζουν πως ασέλγησε σε βάρος τους.

Οι 17 γυναίκες έχουν μηνύσει τον γυναικολόγο για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και της εξύβρισης, σύμφωνα με το dimokratiki.gr

Μία από τις τέσσερις τελευταίες μηνύσεις έγινε από 18χρονη που κατοικεί στη Ρόδο. Η νεαρή ισχυρίζεται πως επισκέφτηκε τον γιατρό στις 13 Ιουνίου 2020. Όπως αναφέρει στη μήνυση, ένιωσε «περίεργα» ενώ μιλούσε μαζί του ενώ την πίεσε με δύναμη στο γοφό της με αποτέλεσμα να νιώσει άβολα και αμήχανα.

Η νεαρή επιχείρησε να βάλει τα ρούχα της για να φύγει από το ιατρείο με τον γυναικολόγο να την παίρνει αγκαλιά και να της λέει «ήσουν τέλεια».

Η γυναίκα τονίζει ότι η εξέταση γινόταν με τέτοιο τρόπο που παρέπεμπε σε ερωτική πράξη και όχι σε ιατρική εξέταση.

«Προσπαθούσα σε κατάσταση σοκ να τον σταματήσω»

Η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε από μια 41χρονη που είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον μηνυόμενο τον Φεβρουάριο 2017.

Η γυναίκα ισχυρίζεται πως ο γυναικολόγος την άγγιξε σε σημεία που δεν είχε αγγίξει κανένας άλλος γιατρός στο παρελθόν ενώ τη ρωτούσε για την προσωπική της ζωή.

Όπως αναφέρει στη μήνυση, διαμαρτυρήθηκε στον γιατρό με τον ίδιο να της απαντά πως προσπαθεί να τη χαλαρώσει.

«Προσπαθούσα σε κατάσταση σοκ με κάθε λεκτικό τρόπο να σταματήσω την “εξέταση” πράγμα που κατάφερα μετά από αρκετά λεπτά και έχοντας στο μυαλό μου ότι κάτι δεν πάει καλά» αναφέρει στη μήνυση και προσθέτει ότι της ζήτησε να μεταβεί σε παρακείμενο χώρο που ήταν το μηχάνημα του υπερήχου.

Όταν κατέβηκε από το εξεταστήριο της «επιτέθηκε τραβώντας με από πίσω την ώρα που είχα γυρισμένη την πλάτη του σε αυτόν. Με έφερε σε επαφή σφικτά με το σώμα του. Προσπαθούσα να τον κάνω να με αφήσει με λεκτικό τρόπο, δεν ξέρω τι μου είχε συμβεί από το σοκ δεν είχα δύναμη στο σώμα μου να αντιδράσω. Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να είμαι μουδιασμένη, να μην μπορώ να κουνηθώ, να μη μπορώ  να αντιδράσω, δεν μπορώ να περιγράψω τον φόβο και την παγωμάρα στο σώμα και στο μυαλό μου εκείνη την ώρα, ήμουν σε κατάσταση σοκ και προσπαθούσα να σκεφθώ πως θα αντιδράσω. Σκεφτόμουν συνέχεια ότι ο γιατρός είναι σωματώδης και αν νευρίαζε δεν μπορούσα να υπολογίσω τη έκβαση της κατάστασης. Με κράτησε από πίσω για χρόνο που δεν μπορούσα να προσδιορίσω λόγω της ταραχής μου (λογικά αρκετά δευτερόλεπτα). Προσπαθούσα να δω γύρω μου αντικείμενα τα οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εάν προσπαθούσε να κάνει το οτιδήποτε. Ένιωθα από το σοκ σαν μουδιασμένη. Κατάφερα να τον κάνω να με αφήσει και του εξηγούσα λεκτικά ότι δεν μπορεί όλα αυτά δεν βοηθάνε στην εξέταση και ότι ο λόγος που είχα πάει ήταν σοβαρός. Μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε να περάσω στον υπέρηχο» αναφέρει η μηνύτρια λέγοντας ότι η εξέταση συνεχίστηκε στο χώρο του υπερήχου όπου ο γιατρός συνέχισε την απαράδεκτη, αντιεπαγγελματική και ανήθικη συμπεριφορά του.

Έστειλε email στο νοσοκομείο και δεν έλαβε απάντηση

Η τρίτη μήνυση υποβλήθηκε από μια υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, που διαμένει στην Ρόδο. Όπως ισχυρίζεται, την 3η Ιουνίου του έτους 2020 είχε κλείσει ραντεβού στο νοσηλευτικό ίδρυμα με τον μηνυόμενο γυναικολόγο για να κάνει ένα γυναικολογικό τσεκ απ.

Όταν ήρθε η σειρά της μπήκε στο εξεταστήριο της είπε να καθίσει προκειμένου να την εξετάσει και την άγγιξε σε σημεία που δεν έπρεπε. Η ίδια ισχυρίζεται πως έστειλε email στη διεύθυνση του νοσοκομείου και δεν έλαβε απάντηση.

Παρενόχληση σε έγκυο

Η τέταρτη μήνυση υποβλήθηκε από μια 37χρονη η οποία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη πέντε μηνών επειδή δεν είχε την οικονομική άνεση να γεννήσει σε ιδιωτική κλινική, αποφάσισε να γεννήσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα τα δίδυμα που κυοφορούσε.

Όταν ήταν οκτώ μηνών, γύρω στις 15 Μαΐου του έτους 2020 τον κάλεσε στο τηλέφωνό του και του είπε ότι θέλει να με εξετάσει.

Αφού την εξέτασε της είπε ότι τα μωρά της είναι καλά και ότι είναι έτοιμα να γεννηθούν με καισαρική και να προγραμματίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει στη μήνυση, συγκινήθηκε και βούρκωσε με τον γιατρό να τη ρωτά γιατί κλαίει.

Η ίδια του είπε πως έχει συγκινηθεί και τότε «αρχίζει να μου φιλάει την κοιλιά και συγκεκριμένα με φιλούσε στη μέση της κοιλιάς μου και μου ψιθύριζε ταυτόχρονα “να εδώ είναι το ένα κεφαλάκι του μωρού σου” και ξαφνικά κατεβαίνει πιο χαμηλά».

Η γυναίκα έπαθε «σοκ, δεν ήξερα τι να πω, είχα μείνει άφωνη, είχα παγώσει».

Στη συνέχεια την ρωτούσε για την ερωτική της ζωή, κάνοντας χυδαία σχόλια με τη γυναίκα να τρομοκρατείται και να έχει ταχυκαρδίες.

«Το μόνο που παρακαλούσα μέσα μου ήταν να τελειώσει η εξέτασή μου να φύγω. Ένιωθα ότι χρειαζόμουν αέρα-οξυγόνο εκείνη την στιγμή», αναφέρει στη μήνυσή της.

Διαβάστε Ακόμα 

Κορονοϊός: Τέσσερις νεκροί τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα

Γιάφκα-Κουκάκι: Ανατροπή στην έρευνα της Αντιτρομοκρατικής - Τι συνέβη με την προκήρυξη

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.