Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσιάρας: Εξετάζουμε την επαναφορά της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

Η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ήταν ένα από τα μέτρα που δεν περιλαμβάνεται στον νέο ποινικό κώδικα και πλέον μετά από την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής επανήλθε στο προσκήνιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε σε αυτό το μέτρο, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αν άλλαζε τώρα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου ποινικού κώδικα θα κάνει τις εισηγήσεις της και απ' ότι έχω πληροφορηθεί είναι υπέρ της επαναφορά του μέτρου της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε πως: «Όπως αναφέρει το Σύνταγμα, για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει οριστική και αμετάκλητη απόφαση. Οπότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο δικαστικός κύκλος».

Ο κ. Τσιάρας που απέφυγε κάθε τοποθέτηση μέχρι και την ολοκλήρωση της δίκης, ανέφερε για τη Χρυσή Αυγή πως: «Ο πολιτικός κύκλος έκλεισε πέρυσι στις εκολγές και τώρα έκλεισε ένας ακόμα κύκλος απόδοσης ποινικών ευθυνών». για να συμπληρώσει: «Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της».

Σχετικά με τον φυγόδικο Χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά, ο οποίος αναζητείται, σημείωσε ότι «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της». 

Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιο πως η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, ωστόσο εκτίμησε ότι δε θα πρόκειται για μια τόσο μακριά διαδικασία, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα και όσον αφορά στους δικαστές και όσον αφορά στις αίθουσες που απαιτούνται λόγω του όγκου των κατηγορουμένων. 

Τέλος, αναφερόμενος στις καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, που φτάνουν τις 60 χιλιάδες και εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να έχουν διεκπεραιωθεί μέσα στο 2021, ενώ κατατέθηκε και νομοσχέδιο για τον λεγόμενο ηλεκτρονικό φάκελο σε όλα τα δικαστήρια και τις δομές της δικαιοσύνης, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.