Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» Ιωάννινα και Σέρρες

Την άνοδο των Σερρών και των Ιωαννίνων στο επίπεδο 4 από την Πέμπτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η πανδημία είναι σε έξαρση με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα. Απαιτεί μεγάλη προσοχή. Να ανακόψουμε την εξάπλωση ιδιαίτερα στις περιοχές που είναι στο επίπεδο 3 και 4».

Προσθέτοντας ότι οι Σέρρες και τα Ιωάννινα μπαίνουν στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4, του αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από αύριο Πέμπτη.

«Από την Πέμπτη 29 τα Ιωάννινα λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου παρά τις άοκνες προσπάθειες της αυτοδιοίκησης, ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 4. Οι Σέρρες, ανεβαίνουν. Παρά την πρόθεσή μας να περιμένουμε τα αποτελέσματα των μέτρων που πήραμε, φαίνεται μεγάλη μετακίνηση κρουσμάτων εντός και εκτός Περιφερειακής Ενότητας και έτσι περνούν στο επίπεδο 4. Δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώριο στον ιό».

Επίσης, επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι ΠΕ Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες περνούν στο επίπεδο τρία, «πορτοκαλί». Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet