Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Οι Τούρκοι έρχονται και ψαρεύουν στα 2 μίλια»: Καταγγελίες από τους αλιείς της Λέσβου

Αντιμέτωποι με του Τούρκους ψαράδες που ψαρεύουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, έρχονται καθημερινά οι αλιείς της Λέσβου, σε έναν ιδιότυπο πόλεμο για τη διεκδίκηση των ψαριών του Αιγαίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Καραντώνης, καπετάνιος αλιευτικού σκάφους, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι Τούρκοι αλιείς ψαρεύουν σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων από το νησί και 2 ναυτικά μίλια εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων
Σύμφωνα με τον ίδιο το Λιμενικό Σώμα αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση αφού τα περιπολικά σκάφη που διαθέτει «είναι 10-15 μέτρα. Τα τουρκικά είναι 40 μέτρα σιδερένια. Το Λιμενικό δεν μπορεί να τους κάνει τίποτα. Δεν έχουν φόβο. Δεν τους πειράζει κανείς». 

Όπως εξήγησε ο κ. Καραντώνης κανονικά επιτρέπεται να προσεγγίσουν την Μυτιλήνη σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων αλλά οι Τούρκοι ψαρεύουν στα 4 ναυτικά μίλια από τις ακτές και η κατάσταση αυτή είναι καθημερινή

Μας διώχνουν

«Όταν πάμε εμείς εκεί να ψαρέψουμε οι Τούρκοι μας διώχνουν. Μας λένε πηγαίνετε πιο «γιαλό» γιατί μας χαλάτε την ψαριά. Μόλις ειδοποιήσουμε το Λιμένικο έρχεται αλλά δεν το φοβούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Το χειρότερο όμως, σύμφωνα με τον κ. Καραντώνη, είναι ότι πολλά από τα ψάρια που πιάνουν οι Τούρκοι καταλήγουν στις ελληνικές ιχθυόσκαλες αφού είναι φτηνότερα λόγω της τουρκικής λίρας.

«Κάνουμε εισαγωγή, σαρδέλα και παλαμίδα. Εμείς δεν επιτρέπεται να ψαρέψουμε σε απόσταση μικρότερη των 3 ναυτικών μιλίων από την ακτή. Οι Τούρκοι όμως έρχονται και ψαρεύουν στα 2 ναυτικά μίλια.»

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός-«Καμπανάκι» Γώγου: Έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο

Σοβαρό τροχαίο στην Κηφισίας

 

 

 

 

 

 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.