Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα» με 19 κρούσματα

Τουλάχιστον 15 γιατροί του αντικαρκινικού Νοσομείου Άγιος Σάββας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ 4 κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των νοσηλευόμενων ασθενών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αρχικά εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα μεταξύ του προσωπικού, ωστόσο από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ανέρχονται σε 15.

Πρόκειται για γιατρούς σε νευραλγικά τμήματα, όπως ακτινοθεραπευτικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό, κ.α.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, μετά την επιβεβαίωση 3 γιατρών της Β' Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής θετικών στον κορονοϊό, ακολούθησε απολύμανση όλων των χώρων και εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπεδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους. Μεταξύ των νοσηλευόμενων ασθενών, 4 διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τη μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο διευκρινίζοντας οτι η διοίκηση τηρεί μεν απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, ωστόσο αυτό είναι «τρύπιο» εκ της συστάσεως του από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «στα αντικαρκινικά νοσοκομεία πρέπει να γίνονται τακτικά τεστ στο προσωπικό, ωστόσο δεν γίνονται.
Στους ασθενείς που έχουν μακροχρόνιες νοσηλείες πρέπει να γίνονται τεστ κάθε 7 ημέρες, αλλά ούτε αυτό γίνεται. Τέλος, ούτε στους συνοδούς γίνεται εργαστηριακός έλεγχος, και τα αποτελέσματα είναι πια ορατά με την ενδονοσοκομειακή συρροή».

Σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό - Αναστολή εισαγωγών στη  Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική

 

Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ' οίκον.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Η Γ2 Ορθοπεδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. 

Επισημαίνεται ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, όπως διαβεβαιώνουν οι πηγές του υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές για rapid tests

Κορονοϊός-Δήμαρχος Σερρών: Από αύριο το πρωί 5.000 άνθρωποι δεν θα έχουν δουλειά


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.