Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εργατικό δυστύχημα: Νεκρός εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Ωρωπού

Ένας εργαζόμενος στη καθαριότητα του Δήμου Ωρωπού έχασε τη ζωή του σήμερα Πέμπτη, τα ξημερώματα, πέφτοντας από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου πρόκειται για 46χρονο άνδρα. To δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Το σωματείο τονίζει ότι μόνο τα τελευταία 5 χρόνια 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν επιτακτικά από το υπουργείο Εργασίας την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, για την προστασία των υπαλλήλων καθαριότητας, των ανθρώπων που κάνουν μια από τις δυσκολότερες δουλειές.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι «ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με ευθύνη των Δημάρχων και της Κυβέρνησης. Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος προστέθηκε στη μαύρη λίστα. Κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό «ατύχημα», αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.