Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απείλησαν ελεγκτές σε μαγαζί στο Μπουρνάζι – Πρόστιμο 5.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών

Επίθεση στο Μπουρνάζι καταγγέλλει ότι δέχτηκε κλιμάκιο των επιθεωρητών – ελεγκτών από προσωπικό καταστήματος. Παρόλα αυτά, θυροκόλλησαν τη σφράγιση και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τους ελέγχους.

Κατά τον επεισοδιακό έλεγχο στο Μπουρνάζι βεβαιώθηκε παραβίαση των μέτρων από την επιχείρηση και μάλιστα και υποτροπή. Ειδικότερα, έγιναν επιτόπιοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τέσσερις περιοχές της Αττικής. Αντικείμενο, η διαπίστωση τήρησης των μέτρων αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του SARS COV-2 και του αντικαπνιστικού.

Τους ελέγχους διενήργησε χθες βράδυ η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, επιβάλλοντας σε δύο περιπτώσεις πρόστιμα 5.000€ και 10.000€, καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε σημεία ενδιαφέροντος, όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά παράβασης των μέτρων και αφορούν ακόμα και θέματα τήρησης της φορολογικής και της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο στο Μπουρνάζι επικράτησε ένταση, όταν το κλιμάκιο των επιθεωρητών-ελεγκτών επέβαλε πρόστιμο 5.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, λόγω παραβίασης των μέτρων και υποτροπής. Οι ελεγκτές-επιθεωρητές της Αρχής, παρά τις απειλές που δέχτηκαν από το προσωπικό του καταστήματος, θυροκόλλησαν τη σφράγιση και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τους ελέγχους.

Σε άλλο κατάστημα της περιοχής, στο οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις τις προηγούμενες ημέρες για παραβίαση των μέτρων κατά του SARS COV-2, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στο Γκάζι επιβλήθηκε σε μία περίπτωση πρόστιμο 10.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Κατά τον έλεγχο δύο καταστημάτων στον Πειραιά, διαπιστώθηκε τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του SARS COV-2. Ωστόσο, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν παραβάσεις της φορολογικής και της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Γλυφάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα σε σειρά καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας, ενώ ελέγχθηκε και επιχείρηση που διαφημίζει τη διένεργεια live εμφανίσεων.

Για τις παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις και θα αποσταλούν στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές για καταλογισμό και λοιπές δικές τους ενέργειες.

Η ΕΑΔ ξεκαθαρίζει πως «έκνομες ενέργειες, όπως οι απειλές εναντίον των μελών των ομάδων ελέγχου, δεν πρόκειται να αποτρέψουν τα στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών από το να κάνουν με ευσυνειδησία και υψηλό επαγγελματισμό τη δουλειά τους. Αντίθετα, ενισχύουν το αίσθημα καθήκοντος απέναντι στους πολίτες της χώρας για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων από το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου, το σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών, σε συντονισμό με την ΕΛ.ΑΣ. και τα αρμόδια υπουργεία θα διενεργήσει οριζόντιους ελέγχους σε όλη την επικράτεια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.