Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σχολεία: Οδηγίες για τα «διαλείμματα μάσκας» - Πότε δεν θα τη φορούν οι μαθητές

Η δυνατότητα «διαλείμματος μάσκας» για τους μαθητές στα σχολεία προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας και σε συνθήκες ηρεμίας των παιδιών στην τάξη, σε χρόνο που οι μαθητές δεν καλούνται να μιλούν, οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά διαστήματα να δίνουν τη δυνατότητα για «διάλειμμα μάσκας» ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των μαθητών και να ενισχύεται η σωστή χρήση της μάσκας.

Αυτό μπορεί να γίνεται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και σε εξωτερικούς χώρους και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας του σχολείου.

Ενδεικτικά, μπορεί να δίνεται οδηγία για ολιγόλεπτη προσεκτική αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια ανάγνωσης κειμένου από εκπαιδευτικό ή ατομικής εργασίας από τους μαθητές, έχοντας ανοικτά τα παράθυρα όσο είναι δυνατόν.

Στο διάλειμμα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να γίνεται ολιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας αφού τα παιδιά τηρήσουν αποστάσεις, παραμένοντας στην ίδια θέση τα λίγα λεπτά που δεν θα φορούν μάσκα.

Δεν θα γίνεται χρήση μάσκας όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε επίσης πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η ΚΥΑ τονίζει επίσης ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων
  • στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων
  • στα μέσα μεταφοράς μαθητών
  • κατά την περίοδο προσαρμογής στο Νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο)

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε ΕΔΩ 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.