Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Χρήστος Χατζηχριστοδούλου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δέχεται απειλητικά μηνύματα

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δέχεται απειλητικά emails, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

«Γι αυτό το lockdown έχουμε δεχτεί κριτική από πολλούς. Από επιστήμονες που είναι στο εξωτερικό “γιατί το κάναμε”. Δεν θέλω να πω ονόματα. Δεχόμαστε ακόμα και απειλητικά emails, πως καταστρέφουμε την κοινωνία και θα μας πάνε στον εισαγγελέα» είπε ο κ. Χατζηχριστοδούλου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Σε ερώτηση για το αν δέχεται η Επιτροπή απειλητικά emails ο κ. Χατζηχριστοδούλου απάντησε «βεβαίως» και συμπλήρωσε: «από πολλούς πολίτες, μερικές φορές και επώνυμους που υποστηρίζουν ότι με αυτές τις αποφάσεις καταστρέφουμε την κοινωνία. Μας κάνανε και μηνύσεις, κατά παντός υπευθύνου. Δεν απειλούν την ασφάλειά μας αλλά μας αναφέρουν συνέχεια ότι θα βρεθούμε στα δικαστήρια και θα μας δικάσουν».

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε ότι πλέον «βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ», ωστόσο επισήμανε πως «κάποια από τα μέτρα θα παραμείνουν τον Δεκέμβριο αλλά και τον Ιανουάριο».

Σε ερώτηση για το αν μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουμε ένα «μίνι» lockdown, ο καθηγητής έκανε λόγο για αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

Ο εμβολιασμός αναμένεται στις αρχές του έτους αλλά ακόμη και τότε «τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια» σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

«Περιμένουμε το εμβόλιο σαν μάνα εξ ουρανού» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Για τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε πως ήταν απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κομμάτων υπερβολικές. «Κανένας δεν πρόκειται να μας στερήσει τις ελευθέριες μας», είπε ο καθηγητής.

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Διαβάστε Ακόμα

Διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η φωτογραφία ενός εργαζομένου σε νοσοκομείο

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet