ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/11/2020 21:44

Χρυσοχοΐδης: Να τελειώνουμε με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή

Διευκρινίσεις σχετικά με τη στάση της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ανάλογες απαγορεύσεις θα ισχύσουν και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  

Χρυσοχοΐδης: Να τελειώνουμε με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή
Χρυσοχοΐδης: Να τελειώνουμε με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή
Ανάγνωση:

Όση βελτίωση και να έχει παρουσιάσει η υγειονομική κατάσταση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η απαγόρευση συγκεντρώσεων θα εξακολουθήσει να υφίσταται, όπως ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στη συμπεριφορά της αστυνομίας.

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια.»

«Πρόστιμα σε όλους τους προσαχθέντες και συλληφθέντες»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Επίσης, σημείωσε πως στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ωστόσο, δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος γιατί, όπως είπε:

«Τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη».

Μάλιστα, αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συγκέντρωση του ΚΚΕ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι θα διερευνηθούν όλες οι αίτιες «γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας.»

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες που έγιναν για κατάχρηση εξουσίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν και αυτές: «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

«Να τελειώνουμε με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή»

Αναφορικά με την απόφσση της κυβέρνησης να κλείσουν μόνο οι αναγκαίοι δρόμοι και να μην επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας, όπως συνήθως, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι «η πόλη πρέπει να λειτούργει σαν να είναι καθημερινή ημέρα και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή.»

Στη συνέχεια, έκανε έναν απολογισμό της ημέρας: «Τι θέλαμε να πετύχουμε σημερα. Ειρηνική ήμερα. Το πετύχαμε. Δεύτερον, δημοκρατική ημέρα: τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα. Το πετύχαμε. Τρίτον, να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα. Το πετύχαμε κι αυτό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ