Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Σκάβουμε τάφους μέσα στο σκοτάδι»: Συγκλονίζουν οι εργάτες στα νεκροταφεία Θέρμης

Τις δυσκολίες που ζουν στην καθημερινότητά τους περιγράφουν οι εργάτες στα κοιμητήρια της Θέρμης, που έρχονται αντιμέτωποι με τον φόβο αλλά και τη θλίψη όσων έχουν χάσει τους ανθρώπους τους από κορονοϊό.

«Κάθε πρωί ξυπνάμε, πίνουμε τον καφέ μας και ερχόμαστε εδώ να σκάψουμε τάφους μέσα στο σκοτάδι και στο κρύο. Νιώθουμε έναν κόμπο στο λαιμό, το βλέπεις στα πρόσωπα όλων» περιγράφουν, μιλώντας στο ThessToday.gr, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια Θέρμης.

«Φοβόμαστε και για μας και για τις οικογένειές μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τα φέρετρα συνέχεια» δηλώνουν οι εργάτες ταφής και οι εργαζόμενοι καθαριότητας.

Εκτός από το φόβο που βιώνουν, το να βλέπουν ανθρώπους που έχουν χάσει τους συγγενείς τους από τον κορονοϊό και δεν είχαν καν τη δυνατότητα να τους αποχαιρετήσουν, καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά και την καθημερινότητά τους. Πολλοί από αυτούς, εξαιτίας του πόνου τους, μπορεί να έρθουν σε διαπληκτισμό με τους εργαζόμενους των κοιμητηρίων. «Αν μια μάνα έχει χάσει το παιδί της και σου φωνάζει γιατί πήγαν χώματα στο μνήμα επειδή σκάβουμε δίπλα, μόνο σκύβεις το κεφάλι» λέει χαρακτηριστικά ένας από τους εργαζόμενους.

Περίπου το 50% των ταφών καθημερινά στα κοιμητήρια αφορούν περιπτώσεις κορονοϊού.

Πατήρ Μηνάς Βασάκος: Πολλοί είπαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός μέχρι να έρθουν εδώ

«Για αυτούς που συνεχίζουν να λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός ή ότι δεν χρειάζεται να προσέχουμε, να μη βάλουμε μάσκα ή γάντια, θα σας πω ότι πολλοί το είπαν αυτό, αλλά όταν έφτασε η στιγμή να έρθουν εδώ πέρα, έγιναν οι περισσότεροι θιασώτες αυστηρότητας στο να τηρούν τα μέτρα» λέει για τους αρνητές ο Πατέρας Μηνάς Βασάκος, εντεταλμένος υπεύθυνος από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος των ιερέων της εκκλησίας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet