Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στο κατασκοπευτικό θρίλερ της Ρόδου, αφού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Ρόδου.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν απόψε ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος μάγειρας - που κατηγορούνται για κατασκοπεία - έπειτα από τις «μαραθώνιες» απολογίες τους στην ανακρίτρια Ρόδου.

Οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που εξιχνιάστηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη σημαντική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, κατέθεταν επί περίπου δυόμιση ώρες ο καθένας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται για τη δράση τους σε Ρόδο και Καστελόριζο, ενώ επέρριψαν ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, ο 35χρονος προξενικός υπάλληλος αλλά και ο 52χρονος μάγειρας κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως ο μάγειρας φέρεται να κατέγραφε (φωτογραφίες και βίντεο) τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή (σ.σ. κυρίως τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού) και να έστελνε στο υλικό στον 35χρονο, ο οποίος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο του νησιού.

Οι δύο άνδρες, για την επικοινωνία τους, χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές που έχουν τη δυνατότητα κρυπτογράφησης, ενώ σπάνιες ήταν οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους σε απομονωμένα καφέ του νησιού.

«Μου είπε να καταγράφω τις κινήσεις του στρατού, τον αριθμό των πλοίων και τα πλοία που είναι στο λιμάνι και αν υπάρχουν ελικόπτερα πάνω σε αυτά. Δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, συναντιόμασταν κάθε φορά που είχα ρεπό σε διάφορα καφέ, ενώ μιλούσαμε σε διαδικτυακές εφαρμογές για να κλείνουμε ραντεβού», φέρεται να έχει καταθέσει ο 56χρονος μάγειρας.

Διαβάστε ακόμα

Ρόδος - Θρίλερ κατασκοπείας: Ο Τούρκος πρόξενος ζήτησε τηλέφωνο και υπολογιστή που κατασχέθηκαν από τον 35χρονο

Θρίλερ κατασκοπείας: ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ ψάχνουν και για άλλους «συνδέσμους» του γραμματέα του τουρκικού προξενείου

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.