ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/01/2021 12:37

Συνομιλία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου - Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρέστη εν τέλει στην ορκωμοσία -του πρώτου γκρουπ- των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, διαψεύδοντας την όποια φημολογία είχε αναπτυχθεί περί απουσίας του.

Συνομιλία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου - Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι
Συνομιλία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου - Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι
Ανάγνωση:

Οι σχέσεις της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση δείχνουν να περνούν κρίση έπειτα από την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και την απάντηση του Μαξίμου στην ανακοίνωσή της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της ορκωμοσίας, είχε συνομιλία με τον κ. Ιερώνυμο δίχως ωστόσο να γίνει γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε.

Σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με την εκκλησία, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται μία προσπάθεια ώστε να πέσουν οι τόνοι που έχουν ανέβει ιδιαίτερα, από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, δεν θα υπάρξουν αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ναούς. Σε μία κίνηση «καλής θέλησης» από την κυβέρνηση, που όμως πλέον περιμένει ένα αντίστοιχο βήμα και από την πλευρά της εκκλησίας.

«Να λογικευτεί» όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά...

Υπενθυμίζεται πως η ΔΙΣ αποφάσισε αφενός να ανοίξει τους ναούς στα Θεοφάνια, αφετέρου να προσφύγει στο ΣτΕ.

Διαβάστε ακόμα

«Μπαϊράκι» από την Εκκλησία: «Όχι» στα νέα κυβερνητικά μέτρα

Μαξίμου προς Εκκλησία: Υποχρέωση η εφαρμογή μέτρων προφύλαξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ