Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δύο άνδρες είχαν συνομιλία στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε κλίμα αντιπαράθεσης στη συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Του ζήτησε να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας.

Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Πελώνη: «Ζητάμε συνεργασία της Εκκλησίας»

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον Alpha είχε επισημάνει για το θέμα πως: «Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θ’ αναθεωρήσει τη στάση της. Ο καθένας θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτό ισχύει και για την Εκκλησία, η οποία πλήττεται και υπομένει τις συνέπειες της πανδημίας, όπως όλη η κοινωνία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA