Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων στελεχών της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, έπεσαν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών, και ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους ιερείς σε όλη τη χώρα να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα της κυβέρνησης.

Όπως έκανε γνωστό η Ιερά Σύνοδος σε σχετική της ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ζήτησε από τους ιερείς σε όλη τη χώρα να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα της κυβέρνησης, ενώ και ο ίδιος αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αγιασμό σε ανοιχτό χώρο, όπως είχε ανακοινωθεί.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Σταυρού – Αναλυτικά τα μέτρα

Παραμένει η απαγόρευση της ρίψης του σταυρού στην θάλασσα, καθώς η κυβέρνηση έχει τονίσει πως δεν μπορεί να επιτραπούν φαινόμενα συνωστισμού που συνηθίζονται την συγκεκριμένη ημέρα.

Τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων, όπως αναφέρονται και στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου:

  • Δεν θα γίνει λιτανεία και αγιασμός σε εξωτερικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των ναών
  • Ενας πιστός ανά 15 τ.μ. με αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων
  • Μέγιστος αριθμός πιστών σε εκκλησίες τα 25 άτομα
  • Μέγιστος αριθμός πιστών σε μητροπολιτικούς ναούς τα 50 άτομα

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. τα Θεοφάνεια

Διακριτική θα είναι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τις εκκλησίες. Θα υπάρχει ήπια αστυνόμευση ενώ θα ακούγονται από τα μεγάφωνα ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού, όπως τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές του αρχηγείου της Αστυνομίας.

Οπως τονίζουν, δεν θέλουν λόγω της ημέρας, να υπάρξουν αντιπαραθέσεις με τους πολίτες αλλά περιμένουν από όλους να τηρηθούν τα μέτρα για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ θα είναι σε επαφή με τους ιεράρχες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται από όλες τις πλευρές τα προβλεπόμενα μέτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA