Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το tempo24, οι Καλαβρύτων Ιερώνυμος και Αμβρόσιος έριξαν τον σταυρό στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ενώ δύο πιστοί έπεσαν να τον πιάσουν, κατά το έθιμο, αγνοώντας τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ πρόστιμα ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους πιστούς.

Θεσσαλονίκη: Έριξαν τον Σταυρό – Ένταση και προσαγωγές στον Λευκό Πύργο

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο μπροστά από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονικη, όταν κάποια άτομα προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει το GRTimes.gr τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και στη συνέχεια προσάγονται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι ίδιοι φώναζαν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Φωτογραφίες και βίντεο: tempo24.gr, pelop.gr, flamis.gr

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA