Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ναύπλιο: Έκαναν μάθημα στην αυλή για να γλυτώσουν το συνωστισμό στο λυόμενο

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται από τον οικισμό του Αγίου Ανδριανού στο Ναύπλιο, όπου μικρά παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν μαθήμα στην αυλή, για να μην μπουν 16 άτομα στο λυόμενο των μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων.

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών Α'βαθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κύριος Ντέμος, για το νηπιαγωγείο στον Άγιο Ανδριανό στο Ναύπλιο.

Μιλώντας στο Open, o κύριος Ντέμος ανέφερε πως η δασκάλα των παιδιών - νιώθοντας ανασφάλεια αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας - έβγαλε τους μαθητές της να κάνουν μάθημα στην αύλη, καθώς διαφορετικά θα έπρεπε 15 μάθητες και η ίδια να... στριμωχθούν σε ένα λυόμενο δεκαπέντε τετραγωνικών μέτρων.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς μπορούν μικροί μαθητές να κάνουν - ανεξαρτήτως πανδημίας - μάθημα σε ένα τόσο ακατάλληλο περιβάλλον, αλλά και τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες που θα αυξηθεί το κρύο.

Ο κύριος Ντέμος καταγγέλλει την αδιαφορία του κράτους, σημειώνοντας πως ο Δήμος καλείται τώρα να προβεί σε μια σειρά ενέργειες για να μεταφερθούν τα παιδιά σε παρακείμενη αίθουσα, οι οποίες προφανώς θα αργήσουν να ολοκληρωθούν.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.