Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν με τη μέθοδο του «click in shop» καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και κοσμημάτων, καθώς και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα με τη γνωστή μας μέθοδο του «click away».

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, φαίνεται πως προκρίνουν επιστροφή στο «click away» τώρα και «click in shop» αργότερα.

Νωρίτερα,  ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοίνωσε πως έχει ήδη κατατεθεί πρόταση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου - και συγκεκριμένα των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας - στις 18 Ιανουαρίου με τη μέθοδο του «click in shop».

Από την πλευρά της, η πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για το λιανεμπόριο επεσήμανε πως «όπως δουλεύουν τα σούπερ μάρκετ μπορούν να δουλέψουν και τα υπόλοιπα καταστήματα», διευκρινίζοντας πως στόχος είναι «να μη βγούμε όλοι μαζί».

Αρνητικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ο Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ανοίξει στην παρούσα φάση, με τη μέθοδο «click in shop», το λιανεμπόριο.

Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «ακόμα δε λειτουργεί ούτε το click away»: «Είναι πρόωρο να μιλάμε για «click in shop», αν και είναι μια έξυπνη λύση, γιατί θα επιτρέψει λίγο την κινητικότητα μέσα στα μαγαζιά και όχι βέβαια στον ρυθμό που υπήρχε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να γίνει αυτό, όταν έρθει η ώρα του. Αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει πρώτα το «click away», να τρέξει και στη συνέχεια να πάμε σε πιο τολμηρά πράγματα».

Σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη της Πέμπτης, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται στην επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA