Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, «από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002 όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες ενώ ο υδράργυρος κατρακύλησε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα βάζοντας στην κυριολεξία πολλές περιοχές στην "κατάψυξη" και για αρκετές ημέρες». 

Τριπλό χτύπημα του πολικού ψύχους

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη «φαίνεται να σχηματίζονται τρεις διαδοχικές κακοκαιρίες που ανάλογα τη θέση και την τροχιά που θα ακολουθήσουν θα καθοριστεί και το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο χαμηλά θα κατέβουν τα χιόνια».

Θερμοκρασίες έως και -12 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα

«Καθώς ο καιρός αναμένεται να ξαστερώσει στη βόρεια Ελλάδα από Σάββατο και μετά, ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Δεν θα ήταν έκπληξη να συναντήσουμε θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους -10 με -12 βαθμούς Κελσίου και αυτό όχι σε ορεινές περιοχές αλλά σε πεδινές! Αυτό θα οδηγήσει σε σχηματισμό ισχυρού παγετού που ίσως να κρατά όλη την ημέρα δηλαδή να είναι ολικός» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA