Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έτσι θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα - Για πόση ώρα και σε ποιες περιοχές

Αντίστροφα μετρούν, όπως όλα δείχνουν, τα εμπορικά καταστήματα -ένδυσης, υπόδησης και κοσμημάτων- καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να σηκώσουν και πάλι τα ρολά τους και να υποδεχθούν πελάτες.

Την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων θα συνεδριάσει και θα κάνει τις εισηγήσεις της, ωστόσο όπως έχει διαρρεύσει το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα λειτουργώντας αυτή τη φορά μες click inside.

Όπως εκτιμούν, το προηγούμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία του εμπορίου δεν αύξησε τη διασπορά του κορονοϊού

Μάλιστα στις σκέψεις των ειδικών είναι να ανοίξει οριζόντια το μέτρο. Δηλαδή να ανοίξουν και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Άλλωστε όπως τονίζουν στα mall τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά ενώ κάθε κατάστημα έχει δική του είσοδο.

Με ραντεβού, και μόνο στην ίδια περιοχή

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το MEGA δύο από τους κανόνες που θα διέπουν τα ραντεβού για ψώνια, έχουν να κάνουν με την περιοχή αλλά και το χρονικό όριο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, τα ραντεβού και οι αγορές θα είναι αυστηρά στον τόπο διαμονής του καταναλωτή. Παράλληλα θα υπάρχει χρονικός περιορισμός τριών ωρών ώστε να γίνουν τα ψώνια.

Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα στέλνοντας sms έχοντας παράλληλα και το μήνυμα από το κατάστημα που θα πιστοποιεί το ραντεβού.

Έτσι λειτουργεί το click inside

Όπως και στο click away έτσι και τώρα οι αγορές θα γίνονται μόνο μετά από ραντεβού, αλλά πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει κανονικά στο μαγαζί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούν να γίνονται κανονικά δοκιμές στα προϊόντα. Όπως επίσης και αλλαγές σε παλιότερες αγορές.

Παράλληλα ισχύουν τα μέτρα για μάσκες και αποστάσεις όπως και όριο στο πόσα άτομα θα μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο κατάστημα.

«Πάνε πίσω» τα κομμωτήρια

Κι αν το λιανεμπόριο επαναλειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα, δύσκολα θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τα κομμωτήρια. Οι ειδικοί θέλουν το άνοιγμα να γίνει σταδιακά ώστε να μπορούν να εξετάζουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Οπότε είναι πολύ πιθανό το άνοιγμά τους να πάει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

Διαβάστε ακόμα

 

Σύψας: Νέα μέτρα αν το κέντρο της Αθήνας πάει στο «κόκκινο» - Ό,τι και να κάνουμε έχει ρίσκο

 

Οι οκτώ περιοχές της Αττικής με το μεγαλύτερο ιικό φορτίο

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Lockdown