Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: «Παράθυρο» Παγώνη για άνοιγμα της εστίασης σε τρεις εβδομάδες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναλειτουργία της εστίασης σε τρεις εβδομάδες, άφησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυρία Παγώνη ανέφερε πως τα καφέ και τα εστιατόρια μπορεί να ανοίξουν στις αρχές Φεβρουαρίου, ωστόσο, εξέφρασε τους ενδοιασμούς της για τα μπαρ, καθώς μπορεί να υπάρξει συνωστισμός αφού οι πελάτες είναι όρθιοι.

«Ναι» στο άνοιγμα των σχολείων

Η κυρία Παγώνη ανέφερε πως Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

«Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε πως από τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, προκύπτει πως μπορούμε να προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα, καθώς οι δείκτες είναι ελεγχόμενοι.

Η ίδια ανέφερε πως οι θάνατοι μειώθηκαν αυτοί που δεν μειώθηκαν είναι οι διασωληνωμένοι.

«Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετακινήσεις από νομό σε νομό

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, η κυρία Παγώνη τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ.

Άνοιγμα λιανεμπορίου

Σχετικά με τις ουρές στο άνοιγμα των καταστημάτων η κυρία Παγώνη είπε πως μέσα στα καταστήματα φάνηκε ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις, ενώ έξω οι αποστάσεις δεν ήταν οι απαιτούμενες.

«Έπρεπε να υπάρχει 1,5 μέτρο απόσταση ή εφόσον το ραντεβού το είχαν έτσι κ αλλιώς να κάνουν βόλτα μέχρι να έρθει η σειρά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός

Όσον αφορά τα εμβόλια είπε πως δεν προχωρά γρήγορα ο εμβολιασμός και επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρηγορότερους ρυθμούς με τα υπάρχοντα εμβόλια και να έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Διαβάστε Ακόμα 

«Μαρκάρουν» την 1η Φεβρουαρίου για Γυμνάσια και Λύκεια - Η αγορά κρίνει τα επόμενα βήματα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Εστίαση #Κορονοϊός