Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σοφία Μπεκατώρου: Να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν – Μαραθώνια η κατάθεσή της στον εισαγγελέα

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε εξερχόμενη της Εισαγγελίας η Σοφία Μπεκατώρου,

Η Ολυμπιονίκης κατέθετε στον εισαγγελέα πρωτοδικών για περισσότερες από τρεις ώρες μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε για σεξουαλική της κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοΐας το 1998.

«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την έξοδό της από την εισαγγελία.

Παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Με την κλήση της κυρίας Μπεκατώρου από τον εισαγγελέα ανοίγει η επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών της, καθώς η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει αναλυτικά για την υπόθεση.

Μάλιστα με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Βασίλης Πλιώτας, προέτρεψε  με σχετική εγκύκλιό τους εισαγγελείς όλης της χώρας, να παρεμβαίνουν τάχιστα ακόμη και με ελάχιστα στοιχεία στις περιπτώσεις που καταγγέλλονται εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας ή εγκλήματα που στρέφονται κατά ανηλίκων και ταυτίζονται με την ομαλή σεξουαλική ανάπτυξη αυτών.

Διαβάστε Ακόμα:

Οργή για ντροπιαστικές αναρτήσεις δημοτικής συμβούλου: Επιρρίπτει ευθύνες στην Μπεκατώρου

Μπεκατώρου για βιασμό: Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.