Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικότερα, δε, τα σημεία που αναφέρουν πως θα υπάρχει συγκεκριμένος χώρος για τους δημοσιογράφους αλλά και «ενδιάμεσος» αξιωματικός, έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις, με το Υπουργείο να προχωρά σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει πως:« Διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1) oι δημοσιογράφοι – φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να καλύπτουν με όποιον τρόπο θέλουν και να πηγαίνουν όπου θέλουν σε μια συνάθροιση, 

2) επιπλέον ορίζεται χώρος προστασίας τους, πριν τη συνάθροιση, ώστε να γνωρίζουν, εάν θέλουν να προστατευτούν σε περίπτωση επεισοδίων, ότι μπορούν αυτοβούλως να καταφύγουν εκεί,

3) ο Αξιωματικός σύνδεσμος για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ ορίζεται ώστε, οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια.

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω μέτρα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι μέτρα προστασίας και μόνο, με καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα, από την πλευρά των δημοσιογράφων - φωτορεπόρτερ.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι, αν όχι σκόπιμη, τουλάχιστον καταχρηστική».

Διαβάστε ακόμα

Χρυσοχοΐδης: Θέλουμε τις διαδηλώσεις - Δεν μπορούν να διαλύονται από πέντε προβοκάτορες

Αλλαγές στις διαδηλώσεις: «Αστυνομικοί με κάμερες, διαμεσολάβηση, έσχατη επιλογή τα χημικά»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA