Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η χρήση αντισηπτικών, τακτικoί αερισμοί των χώρων.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η «απόφαση ελήφθη κατόπιν θετικής εισήγησης επιτροπής ειδικών.»

«Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως έγιναν πρόσφατα σε διάφορες περιοχές», πρόσθεσε.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω sms και τα πλησιέστερα σημεία ελέγχου σε όλη τη χώρα.

«Είναι μέτρο προληπτικής φύσης», είπε η υπουργός, η οποία κάλεσε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τα Λύκεια θα λειτουργούν προς το παρόν εξ αποστάσεως, εκτός από τα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που θα συνεχίσουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Πανεπιστήμια, ΚΕΚ, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου μάθησης παραμένουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Αναφορικά με τους φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν μισθωμένο ακίνητο, μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης εντός τριών ημερών, με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου. 

Διαβάστε ακόμα:

Προσεκτικό άνοιγμα ανά δύο εβδομάδες- Μετά τα σχολεία οι μετακινήσεις εκτός νομού

Τριών Ιεραρχών: Πώς θα γίνει φέτος ο εορτασμός στα σχολεία – Τι προβλέπεται για τους ναούς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA