Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέντε χωριά στον Δήμο Ορεστιάδας, το Φυλάκιο, το Νέο Χειμώνιο, η Κέραμος, το Αμμόβουνο, η Ελιά καθώς και άλλα τέσσερα στον Δήμο Διδυμοτείχου, η Δόξα, η Βρύση, οι Ασβεστάδες και μερικώς το Πύθειο, δεν έχουν ρεύμα αλλά ούτε και νερό από την Τετάρτη, σύμφωνα με το GRtimes.gr.

Τα προβλήματα - όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα o δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης - δημιουργήθηκαν από δέντρα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.

«Πάνω από 20 δέντρα στον δήμο έχουν πέσει εξαιτίας της κακοκαιρίας και πολλά από αυτά πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται από χθες, αλλά μέχρι στιγμής τα πέντε αυτά χωριά δεν έχουν ούτε ρεύμα, ούτε νερό» ανέφερε ο δήμαρχος.

Επίσης, είπε πως ακόμη δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές και κατ’ επέκταση πότε θα είναι δυνατή η επανασύνδεση του ρεύματος και η επαναφορά του νερού στα πέντε χωριά.

«Τα συνεργεία εργάζονται όμως δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε ακριβώς θα επανέλθουν ρεύμα και νερό στους οικισμούς» συμπλήρωσε.

Ερπυστιοφόρο του στρατού στον ΔΕΔΔΗΕ

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, μιλώντας στο GRtimes.gr, εξήγησε ότι το πρόβλημα, εκτός από τα δέντρα που ξεριζώθηκαν και έχουν κόψει καλώδια, έχει εντοπιστεί και σε κολώνες της ΔΕΗ οι οποίες έχουν πέσει λόγω της επιβάρυνσης που δέχθηκαν από το χιόνι.

«Γίνονται συνέχεια επιδιορθώσεις, αλλά είναι πολλές οι κολώνες, γι’ αυτό και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να μας δώσει χρονοδιάγραμμα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάποιοι από τις πολλούς στύλους που έπεσαν βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές. Ο στρατός έχει παραχωρήσει ένα ερπυστριοφόρο προκειμένου τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορέσουν να φτάσουν στα σημεία αυτά. 

Ηλικιωμένοι και θέρμανση

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου υπογράμμισε και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών, καθώς «κάποιοι από αυτούς, για τη δική τους ασφάλεια, δεν έχουν ξυλόσομπες στα σπίτια τους και η θέρμανση προέρχεται μόνο από τα καλοριφέρ», τα οποία τώρα βέβαια χωρίς νερό και ρεύμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα θέρμανσης και το επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το δημαρχείο Διδυμότειχου προκειμένου να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες και να παραμείνουν εκεί μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

  • Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία με πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ελλάδα - Χιονοκαταιγίδα στη Ροδόπη

Καιρός: Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα – Πού αναμένονται βροχές και χιόνια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA