Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως ανέφερε, τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλη την Ελλάδα από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Τα Λύκεια θα λειτουργήσουν σε όλες τις άλλες περιοχές πλην των «κόκκινων», μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπου οι μαθητές θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Με ραντεβού και click away τα καταστήματα

Παράλληλα όπως ανέφερε η κα Παπαευγγέλου στην Αττική αλλά και σε όλες τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με ραντεβού -τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης- και με click away.

Όπως σημειώθηκε «Η επιθυμία είναι να μειωθεί η κινητικότητα και η διασπορά του ιού».

Αναφορικά με τα στοιχεία της εβδομάδας η κα Παπαευαγγέλλου σημείωσε πως «Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει άνοδο και πλέον είναι στο 2,3. Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε σε αρκετές περιοχές. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε άνοδο σε όλες τις περιοχές της Αττικής. Υπολογίζεται πως υπάρχουν στην περιφέρεια αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.800 ενεργά κρούσματα».

Και συνέχισε: «Είναι κατειλημμένα το 43% των απλών κλινών covid και στην Αττική το 61% των κλινών ΜΕΘ. Από άποψη κλίματος ο Φεβρουάριος είναι ο χειρότερο μήνας. Θέλουμε να καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα και να μειώσουμε την αύξηση της καμπύλης».

Διαβάστε ακόμα

Διαβάστε ακόμα: 

Μαγιορκίνης: Αύξηση 50% στην Αττική στον αριθμό διαγνώσεων

Ο χάρτης των κρουσμάτων: Περισσότερα από 500 κρούσματα στην Αττική - Ψηλά Αχαΐα και Εύβοια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA