Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί στον Έβρο και συγκεκριμένα σε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό στην περιοχή του Απαλού για την απομάκρυνση των μαθητών.

Από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή, υπήρξαν έντονες πλημμύρες.

«Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται» σημείωσε στο thesstoday.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Αγωνία, όμως, επικρατεί και για μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σχολείο τους.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτηρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεοτέρας» είπε ο ίδιος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταφτάνει στην περιοχή με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, αναμένεται, όμως, αύξηση των δυνάμεων.

Η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης: 

Την αναστολή λειτουργία του δημοτικού σχολείου Απαλού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονη βροχόπτωση) που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Φωτογραφία & βίντεο: evros-news.gr

Διαβάστε επίσης

Σύψας: Πίσω στην εποχή Γουχάν - Αν επικρατήσει το στέλεχος της Νοτίου Αφρικής, δεν θα μας καλύπτουν τα εμβόλια

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA