Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τις πρώτες πρωινές σήμερα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου βρίσκεται στο πλευρό των κρατικών αρχών του νησιού, παρέχοντας συνδρομή στο δύσκολο, επίπονο και πολύωρο έργο τους, μετά την «μετεωρολογική βόμβα», με τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί.

«Ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Συνεχίζουμε και το επόμενο 24ωρο την ετοιμότητά μας», αναφέρει η ομάδα στο samos24.gr.

Η επόμενη μέρα των ακραίων καιρικών φαινομένων βρήκε συνεργεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, της ΠΕ Σάμου καθώς και της 79 ΑΔΤΕ να καταγράφουν το εύρος της καταστροφής και να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο - και όχι μόνο - από την λάσπη και τα φερτά υλικά που παρέσυρε η βροχή.

Συνολικά 81 κλήσεις (σε όλο το νησί) για βοήθεια δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου που επιχείρησε με 15 οχήματα, 30 στελέχη και τη συνδρομή των εθελοντών, όπως μεταδίδει το samostimes.gr.

Λόγω των συνεπειών της έντονης βροχόπτωσης στο οδικό δίκτυο, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Σάμου δεν λειτούργησαν την Τετάρτη (3/2), με σχετική απόφαση του δημάρχου.

Μεγάλες καταστροφές και στην Πάτμο

Την ίδια ώρα, στην Πάτμο, μετά το πολύωρο σφυροκόπημα της βροχής που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφές σε οικίες, καταστήματα, δρόμους, κ.λ.π, έφτασε η ώρα της αποτίμησης των ζημιών.

Σύμφωνα με το patmostimes.gr, για το σκοπό αυτό αφίχθη στο νησί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, με επικεφαλής τον υποδιοικητή της υπηρεσίας. Αφού πραγματοποιήθηκε μικρή σύσκεψη στο Λιμεναρχείο, αποφασίσθηκε να καταγραφούν λεπτομερώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της Τρίτης (2/2)  και να δρομολογηθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο λιμενάρχης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Πάτμου, ο δήμαρχος Λ. Πέντες και ο αντιδήμαρχος επί των έργων Μ. Κωνσταντάς.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία σε Πάτμο και Σάμο

«Βούλιαξε» η Σάμος: Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία - Κατολισθήσεις και δρόμοι - ποτάμια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA