Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας βρίσκονται από την Τρίτη (2/2) τέσσερα αεροσκάφη Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση «Σκύρος 21».

Τα γαλλικά μαχητικά, που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις συνεκπαίδευσης μαζί με ελληνικά Mirage 2000 και F-16 σε περιοχές του Ιουνίου και του Αιγαίου.

Στη διμερή άσκηση λαμβάνουν μέρος και μονάδες επιφάνειας του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και δύο μεταγωγικά Α400Μ Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που διεξάγονται ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Σήμερα είναι η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών και την άσκηση θα παρακολουθήσουν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, η γαλλική στρατιωτική αντιπροσωπεία, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery.

Διαβάστε επίσης:

Φλώρος: «Εν Rafale οφθαλμού, οι ένοπλες δυνάμεις σε νέα εποχή»

Βουλή: Εγκρίθηκε η προμήθεια των Rafale

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA