Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την καλοκαιρία κρούουν καμπανάκι κινδύνου σε ειδικούς και κυβέρνηση που υπό το φόβο αυξημένης χαλαρότητας, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν σήμερα νέα μέτρα.

Έτσι, όπως από το πρωί έγραφε το Reader.gr, είναι άκρως πιθανό από αυτό το Σαββατοκύριακο να ισχύσει και στην Αττική η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, ενώ τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μεν, αλλά με συντετμημένο ωράριο, ως τις 17:00.

Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικά εμφανίζεται το κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα Μεταμόρφωση, Άγιοι Ανάργυροι και Φιλαδέλφεια.

Τι θα γίνει σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Ο νομός Αχαΐας θα ακολουθήσει τον Δήμο Πατρέων, όπου τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και δεν θα πρέπει να αποκλειστούν ακόμα και ορισμένα πιο εξειδικευμένα μέτρα. Όσο για τη Θεσσαλονίκη η μετάβαση στο «κόκκινο» επίπεδο σημαίνει ότι τα Λύκεια δεν θα επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ και το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με τη μέθοδο του click away και του click inside. Μένει, δε, να φανεί, αν στη συμπρωτεύουσα θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00, όπως στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, πλην της Αττικής.

Καπραβέλος: Να κλείσουν τώρα τα σχολεία, πριν φτάσουμε στην «έκρηξη»

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, το άνοιγμα των σχολείων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κινητικότητα και για «να μη φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα, πριν φτάσουμε στην έκρηξη».

«Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων όχι έλεγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε σε νεαρή ηλικία, ευτυχώς που δεν έχουν βάρια συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται» διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν. Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι» προειδοποίησε.

«Μπορεί να χτυπήσει απότομα το 3ο κύμα, η Αττική είναι υποψήφια»

Ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης σχολίασε ότι «αυτή τη στιγμή, από άποψη κρουσμάτων ανά εκατομμύριο η Αθήνα μετρά ακριβώς το ίδιο με τις 26 Οκτώβρη λίγο πριν σκάσει η Θεσσαλονίκη. Τότε έπρεπε να γίνει αυστηρό κλείσιμο και την πλήρωσε η Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

«Πορτογαλία και Ισραήλ παρόλο που έκαναν τριπλάσιες μετρήσεις κρουσμάτων καθημερινά από τη Ελλάδα και πάλι τους ξέφυγε το 3ο κύμα. Μπορεί να χτυπήσει απότομα το 3ο κύμα, η Αττική ιδιαιτέρα είναι υποψηφία γι’ αυτό. Ναι, φοβάμαι ότι θα γίνει Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυξάνονται οι εισαγωγές και για νεότερους αυτό σημαίνει ότι επεκτείνεται η επιδημία πολύ περισσότερο. Το πρόβλημα είναι να μην ξεφύγει το τσουνάμι και να χτυπήσει όπως χτύπησε σε Πορτογαλία και Ισραήλ η Ελλάδα, η Αττική δεν αντέχει κάτι τέτοιο. Ιδίως το κλείσιμο Γυμνασίων άνετα μπορεί να γίνει, τα παιδιά του γυμνασίου μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση» είπε.

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει επικίνδυνα για το χειμώνα, ίσως την ευνοεί ο καλός καιρός, αλλά αν συνεχίσει η επιδημία μπορεί να εκτιναχτεί. Η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά, βρίσκεται στις καλύτερες χώρες και έχει προστατέψει τους πολίτες τους καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία κλπ μη βλέπουμε μόνο την καταστροφή μόνο» δήλωσε ο κ. Παυλάκης.

Ο κ. Παυλάκης πρότεινε ακόμα τη χορήγηση μιας δόσης στον πληθυσμό αφότου εμβολιαστούν υγειονομικοί και ευάλωτες ομάδες.

Διαβάστε Ακόμα 

Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 - Μέτρα για να «κοπούν» οι επισκέψεις σε σπίτια

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 16χρονης από τη Θήβα που άφησε την τελευταία της πνοή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA