Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων στα Διαβατά τέθηκε σήμερα σε υγειονομικό αποκλεισμό, καθώς περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει εργαζόμενος στη δομή, στον χώρο - όπου διαμένουν περίπου 1.700 άτομα - διενεργούνται rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την περασμένη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, οπότε εντοπίστηκαν οι πρώτες 7 μολύνσεις.

Έκτοτε στους καθημερινούς ελέγχους, ανά 100 άτομα 5-6 βρίσκονται θετικά στον ιό, ενώ ήδη ορισμένοι, που στα πρώτα tests βγήκαν αρνητικοί, έχουν πλέον κολλήσει.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σήμερα να απαγορευθεί η έξοδος σε όσους διαμένουν στη δομή, ενώ ήδη δυνάμεις της αστυνομίας περιφρουρούν τον χώρο.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι οικογένειες των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε containers - μαζί με εκείνους που νοσούν - ενώ μάσκες και αντισηπτικά έχουν διατεθεί μόνο στους εργαζόμενους. 

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των νοσούντων βρίσκεται και διευθυντικό στέλεχος του κέντρου.

Οι «παράπλευρες» απώλειες

Ο αποκλεισμός του κέντρου και η απαγόρευση εξόδου, όπως καταγγέλλεται, στερεί τώρα σε οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων - που έφτασαν στα Διαβατά από τη Μόρια - τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους τρόφιμα, που μπορούσαν να εξασφαλίσουν οι γυναίκες, πηγαίνοντας καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.

«Πεινάμε και δεν μπορούμε να βγούμε έξω», αναφέρουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA