Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, τα πάντα ξεκίνησαν την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, όταν βρέθηκε θετική στον ιό μία εργαζόμενη στο πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα.

Έκτοτε όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και ξεκίνησε η διενέργεια μοριακών τεστ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ιχνλατήσεις έχουν βρεθεί 65 κρούσματα.

Από το νηπιοτροφείο, στο οποίο διαμένουν μόνιμα 26 παιδάκια, έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό τα επτά και όλα είναι ασυμπτωματικά.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικοί επτά εργαζόμενοι ωστόσο αναμένονται ακόμα αρκετά αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την Παρασκευή διεξήγαγε τα τελευταία επαναληπτικά τεστ και τ’ αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, καθώς τα παιδάκια που διαμένουν στο συγκεκριμένο νηπιοτροφείο πηγαίνουν σε δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Καλλιθέας και επιπλέον στο εσωτερικό του νηπιοτροφείου λειτουργούν παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο, όπου έρχονται και παιδιά που δεν ζουν στο κτήριο.

Μόνο στον παιδικό σταθμό πηγαίνουν περίπου 100 παιδιά, ενώ τα τεστ που έχει πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ είναι πάνω από 200, οπότε υπάρχουν φόβοι για ακόμα μεγαλύτερη διασπορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA