Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου, οπότε μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι - αλλά και 7 παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή - διαγνώστηκαν θετικοί

Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, μάλιστα, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα, φτάνοντας το συνολικό αριθμό στα 32 και, ενώ η δεύτερη τον εκτόξευσε στα 65.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά φαίνεται τώρα πως είναι μεγάλη, αφού ο ιός μέσω των παιδιών μπήκε στα σπίτια, μολύνοντας γονείς και παππούδες

Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της έντονης ανησυχίας που επικρατεί, αποφασίστηκε να κλείσουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο, ενώ, για την ώρα, όλα τα παιδιά παραμένουν ασυμπτωματικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA