Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικότερα, όμως, στο τμήμα της νότιας Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει «πράσινη» περιοχή στον χάρτη. Συγκεκριμένα, η Ήπειρος είναι «πράσινη» περιοχή, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία για την εξέλιξη του κορονοϊού στην ΕΕ, που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας των τεστ για την Covid-19 έχει πέσει κάτω από το 4% σε διάστημα 14 ημερών, δηλαδή το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμό.

Αντίθετα, η επιβάρυνση που παρουσιάζει η Αττική τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού, έχει αποτυπωθεί στον χάρτη του ECDC. Η Αττική είναι πλέον με κόκκινο χρώμα και αποτελεί τη μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που μετρά κρούσματα ίσα ή πάνω από 150-499 ανά 100.000 πληθυσμό.

Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας 

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη σε πράσινο χρώμα. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότιο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού (4%).

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: 1327 νέα κρούσματα και 281 διασωληνωμένοι, 22 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός - «Καμπανάκι» ΠΟΥ: Η Ευρώπη παραμένει ευάλωτη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA