Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Covid-19: Δύο δωρεάν rapid test τον μήνα για κάθε εργαζόμενο

Σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση, μεταξύ των οποίων είναι και τα δωρεάν rapid test στους εργαζόμενους, ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, έκανε γνωστά τα εξής:

  • Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα rapid test, ενώ το κόστος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Παρατείνονται έως το τέλος του χρόνου οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου και αφορούσαν την περίοδο της πρώτης καραντίνας.
  • Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση που θα ορίζει ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής με επιλογή είτε 24 άτοκων δόσεων είτε με 48 δόσεις και με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής από 1/1/2022.

«Πλαίσιο προστασίας για εργαζομένους και επιχειρήσεις»

«Με αυτό το σχήμα, το υπουργείο Εργασίας ευθυγραμμίζεται με το υπουργείο Οικονομικών, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για εργαζομένους και επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

  • Θα δημοσιευθεί άμεσα στο ΦΕΚ, απόφαση για παράταση μέχρι το Φεβρουάριο των οφειλών του Ιανουαρίου, με τους ίδιους πληττόμενους κλάδους. 

«Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Εμβολιασμών ώστε να λαμβάνονται τα όποια επιπλέον μέτρα που χρειάζονται», ανέφερε ο υπουργός.

Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την κατάρτιση το οποίο θα την συνδέει με την αμοιβή όσων παρέχουν κατάρτιση.

Προσλήψεις στο ΣΕΠ

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΕΠ και άμεσα θα προσληφθούν 121 άτομα. 

«Στόχος όλων αυτών των μέτρων, που θα επικαιροποιούνται συνεχώς και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, όσο καλύτερα μπορούμε βάσει των δημοσιονομικών μας αντοχών και να περάσουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται», υπογράμμισε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Βεβαιώση μετακίνησης εργαζομένου: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα 15/2

«Καμπανάκι» από Σαρηγιάννη για Θεσσαλονίκη: Αν δεν παρθούν μέτρα μέχρι τέλος του μήνα θα διπλασιαστούν τα κρούσματα


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός