Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Θα χρειαστούν ακόμα 15 μέρες σε lockdown για να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Αττική

Επιβαρυμένη εξακολουθεί να είναι η Αττική από τον κορονοϊό, όπως φαίνεται από τα λύματα και πιθανόν θα χρειαστεί παράταση του lockdown, σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εκτίμησε ότι για να «πέσει» το ιικό φορτίο θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες παράταση.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής που μελετά καθημερινά το ιικό φορτίο τα λύματα της Αττικής, η μείωση που καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα ήταν μικρή. «Η εβδομάδα έκλεισε με 9% μείωση, μη σημαντική στατιστική. Υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, είναι επιβαρυμένη η Αττική, υπάρχει μεγάλη διασπορά» τόνισε.

Αυξήθηκαν οι χρήστες κοκαΐνης!

Επιπλέον, στις χημικές αναλύσεις που πραγματοποιεί ο κ. Θωμαΐδης με την ομάδα του, διαφαίνεται εν γένει η χρήση χημικών και ουσιών. «Συνεχίζουμε χημικές αναλύσεις. Θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Θα δούμε πώς αλλάζει, αν αλλάζει κάτι, σε σχέση με τη κατανάλωση και τη χρήση ψυχοφαρμάκων, φαρμακευτικών ουσιών ή ναρκωτικών. Έως τον Δεκέμβριο υψηλή η χρήση αυτόν των ουσιών» επισήμανε, προσθέτοντας ότι οι χρήστες κοκαΐνης αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο έτος.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν πρέπει να «φρικάρετε» εάν χάσετε μυρωδιά και γεύση εν μέσω Covid-19

H Μήδεια έντυσε στα... λευκά την Ελλάδα - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Αττική #Κορονοϊός #Lockdown

Best of Internet